Látásjavító műtét: A jövő világa a tisztább látásban rejlik.

Tudnivalók a látásjavító lencsecse műtétről!


A látásjavító lencsecsere műtétre való felkészülés teljes mértékben megegyezik a szürkehályog műtét előtti teendőkkel, hiszen az eljárás ugyanaz, az egyetlen különbség, hogy fiatalabb korban, a betegség korai stádiumában kerül rá sor.

A műtét előtti vizsgálat!

Mit érdemes tudni, hogyan kell készülni a vizsgálatra?

  Részletes szakorvosi vizsgálat (60-90 perc), előre egyeztetett időpontban, várólista nélkül.

  A vizsgálat tartalmazza: egyéb szemészeti rendellenességek feltárása, látásélesség-, szemfenékvizsgálat pupillatágításban, műszeres vizsgálatok.

  A beültetendő műlencse típusának és dioptriájának megtervezése, összhangban az Ön életvitelével, igényeivel.

  A műtét időpontjának kitűzése.

  A vizsgálat előtt legalább egy hétig ne viseljen lágy, 4 hétig kemény kontaktlencsét.

  Szemüvegeit, korábbi szemészeti, belgyógyászati leleteit hozza el magával.

  A pupillatágítás miatt a vizsgálat napján nem javasolt az autóvezetés.

  A látásjavító lencsecsere műtét előtt szükséges egy laborvizsgálat és EKG.


A prémium műlencsék:

Egyfókuszú vagy monokuláris műlencsék: egy adott fókusztávolságra, jellemzően távolra biztosítanak tökéletes látást, így szemüveg nélkül lehetséges az autóvezetés, tévénézés, sportolás, akár a mindennapi tevékenységek.
Monitortávolsághoz, olvasáshoz, precíz munkához viszont olvasó-szemüvegre lesz szükség.

Többfókuszú vagy multifokális műlencsék: képesek a fénysugarakat több fókuszpontba gyűjteni, így segítségükkel minden távolságban, közelre, monitortávolságban és távolra is éles lesz a látás.
Az esetek nagy többségében ilyenkor teljesen elhagyható a szemüveg további használata, és csak gyenge fényviszonyok mellett vagy nagyon precíz munkavégzéshez lehet szükség kiegészítő olvasószemüvegre. 

LUCIDIS nyújtott fókuszú intraokuláris, svájci prémium műlencsék:(EDOF) esetében távolra és monitortávolságra is teljes szemüvegmentesség érhető el, csak olvasáshoz van szükség szemüvegre.
Nagy előnyük, hogy ezzel a technológiával nem lép fel az éjszakai káprázás a fényforrások körül, ami a multifokális műlencse esetében előfordulhat.

Tórikus műlencse: cilinderes szemüveget viselők számára ideális választás, mivel képes korrigálni az astigmia miatt fellépő, dioptriában kifejezett szaruhártya törőerő különbségeket. 

Az ideális műlencse kiválasztása az egyén foglalkozásától és életmódjától függ, így az operáló orvossal történő konzultáció során kerül kiválasztásra.

Friss bejegyzések

Beköszöntött az ősz?!

Beköszöntött az ősz, változékony az idő, problémái vannak a látásával? Elmondjuk Önnek a lehetséges okokat:  A rövidebb nappalokkal, a kevesebb napsütéssel a látási viszonyok romolhatnak,

Tovább olvasok »
Pallas szemészeti magánrendelés

Pácienseink elégedett szavai!

Elégedett és gyönyörű páciensünktől érkeztek fotók, aki dr. Úr László főorvos úrnál járt szemhéjplasztikán Budapesten a Pallas Szemészeten. A képek a műtét előtti, a közvetlenül

Tovább olvasok »

Szólj hozzá!