Látásjavító lencsecsere

Ha már sem közelre sem távolra nem látunk jól és a szemüveget nagyon nehezen szokjuk meg, vagy a túl magas dioptriaszám miatt lézeres szemműtét sem végezhető, a látásjavító lencsecsere hatékony megoldás a tökéletesen éles látás visszaszerzésére. Amennyiben az Ön szeme -12 vagy + 6 dioptriánál rosszabb, egy műlencse behelyezése akár teljes mértékben kiküszöbölheti a látásproblémákat. Egy maximum 20-30 perces beavatkozással akár a teljes szemüvegmentesség is elérhető és napokon belül visszatérhet a megszokott életviteléhez. Akárcsak a szürkehályog műtét során, injekciómentes helyi érzéstelenítésben (szemcsepp) olyan műlencsét helyezünk páciensünk szemébe, amely segítségével visszanyerheti tökéletes látását. A műtét biztonságos, a legmodernebb technológiai felszereltséggel tapasztalt szemész szakorvosaink keze alatt napjainkban már rutinbeavatkozásnak számít.

A látásjavító beavatkozás előnyei

A műtét előtt

A műtét előtt egy szemészeti műtéti alkalmassági vizsgálat során az operáló orvos meghatározza a beültetendő műlencse dioptriáját illetve a pácienssel közösen a típusát. Mindez kb. 60 percet vesz igénybe, a pontos diagnózishoz és tervezéshez latásélesség, szemfenék vizsgálat, egyéb műszeres vizsgálatok és pupillatágítás szükségesek, utána nem javasoljuk gépjármű vezetését. A vizsgálat előtt legalább egy hétig ne viseljen kontaktlencsét, szemüvegeit hozza el magával.

A műtét menete

A fájdalommentes műtét menete a szürkehályogéhoz hasonló, mely tapasztalt szemsebészeink által évtizedek óta végzett gyors, biztonságos modern technológiával végzett eljárás. A műtét napján reggel helyi érzéstelenítő és pupillatágító szemcseppeket cseppentünk a szembe. Pácienseink számára a műtőben speciális ruházatot biztosítunk, a műtőasztalon megkérjük, hogy fejét ne mozgassa, de szükség esetén tud az operáló orvossal, személyzettel kommunikálni. A kb. 20 perces beavatkozás során egy kis, 2,2 mm-es bemetszésen keresztül a sebész ultrahangos technológia, ú.n. phacoemulsifikáció segítségével feldarabolja majd eltávolítja a szemlencsét, majd behelyezi az új műlencsét a megmaradó lencsetokba. A seb lezárásához nincs szükség varratokra, a műtéti nyílás magától záródik és begyógyul. A szemműtét után néhány órás megfigyelés leteltével a kísérője társaságában távozhat klinikánkról.

A szemműtét után

A látásjavító lencsecsere után a gyógyulási idő 6 hét. Megerőltető fizikai tevékenységet ezen időszak alatt kerülni kell. A végleges látás általában 1-2 héten belül kialakul.

Csak a legjobb minőségű prémium műlencsék

Akárcsak a szürkehályog műtétnél használt műlencsék esetében, a látásjavító lencsecsere során is többféle műlencse közül választhat a páciens.
A megfelelő műlencse kiválasztásakor szemész szakorvosunk figyelembe veszi a páciens életmódját, munkáját, szabadidős tevékenységeit, illetve életkorát.
A monofokális műlencsék igény szerint távolra vagy közelre való éleslátást biztosítják, míg a trifokális műlencsék, távolra, közelre és középtávra is lehetővé teszik az tökéletes látást, így a beavatkozás után akár egyáltalán nem lesz szükség szemüvegre.
Jelentkezzen be vizsgálatunkra, és érdeklődjön a lehetőségekről szemészeti magánrendelésünkön!