Látásjavító műtét: A jövő világa a tisztább látásban rejlik.

Ha már sem közelre sem távolra nem látunk jól és a szemüveget nagyon nehezen szokjuk meg, vagy a túl magas dioptriaszám miatt lézeres szemműtét sem végezhető, a látásjavító lencsecsere hatékony megoldás a tökéletesen éles látás visszaszerzésére. Amennyiben az Ön szeme -12 vagy + 6 dioptriánál rosszabb, egy műlencse behelyezése akár teljes mértékben kiküszöbölheti a látásproblémákat. Egy maximum 20-30 perces beavatkozással akár a teljes szemüvegmentesség is elérhető és napokon belül visszatérhet a megszokott életviteléhez. Akárcsak a szürkehályog műtét során, injekciómentes helyi érzéstelenítésben (szemcsepp) olyan műlencsét helyezünk páciensünk szemébe, amely segítségével visszanyerheti tökéletes látását. A műtét biztonságos, a legmodernebb technológiai felszereltséggel tapasztalt szemész szakorvosaink keze alatt napjainkban már rutinbeavatkozásnak számít.

Látásjavító műtét: Tiszta látás, új perspektívák a mindennapokban.

A látásjavító beavatkozás előnyei

A műtét előtt

A műtét előtt egy szemészeti műtéti alkalmassági vizsgálat során az operáló orvos meghatározza a beültetendő műlencse dioptriáját illetve a pácienssel közösen a típusát. Mindez kb. 60 percet vesz igénybe, a pontos diagnózishoz és tervezéshez latásélesség, szemfenék vizsgálat, egyéb műszeres vizsgálatok és pupillatágítás szükségesek, utána nem javasoljuk gépjármű vezetését. A vizsgálat előtt legalább egy hétig ne viseljen kontaktlencsét, szemüvegeit hozza el magával.

Szemlencse műtét: Áttörés a látás javításában, hosszú távú eredményekkel.
Szemhéjplasztika ára: Megfizethető megjelenésfrissítés szakértő orvosi gárdával.

A műtét menete

A fájdalommentes műtét menete a szürkehályogéhoz hasonló, mely tapasztalt szemsebészeink által évtizedek óta végzett gyors, biztonságos modern technológiával végzett eljárás. A műtét napján reggel helyi érzéstelenítő és pupillatágító szemcseppeket cseppentünk a szembe. Pácienseink számára a műtőben speciális ruházatot biztosítunk, a műtőasztalon megkérjük, hogy fejét ne mozgassa, de szükség esetén tud az operáló orvossal, személyzettel kommunikálni. A kb. 20 perces beavatkozás során egy kis, 2,2 mm-es bemetszésen keresztül a sebész ultrahangos technológia, ú.n. phacoemulsifikáció segítségével feldarabolja majd eltávolítja a szemlencsét, majd behelyezi az új műlencsét a megmaradó lencsetokba. A seb lezárásához nincs szükség varratokra, a műtéti nyílás magától záródik és begyógyul. A szemműtét után néhány órás megfigyelés leteltével a kísérője társaságában távozhat klinikánkról.

A szemműtét után

A látásjavító lencsecsere után a gyógyulási idő 6 hét. Megerőltető fizikai tevékenységet ezen időszak alatt kerülni kell. A végleges látás általában 1-2 héten belül kialakul.

Szemhéjplasztika: Friss és fiatalos megjelenésű páciens mosolyog.

Csak a legjobb minőségű prémium műlencsék

Akárcsak a szürkehályog műtétnél használt műlencsék esetében, a látásjavító lencsecsere során is többféle műlencse közül választhat a páciens.
A megfelelő műlencse kiválasztásakor szemész szakorvosunk figyelembe veszi a páciens életmódját, munkáját, szabadidős tevékenységeit, illetve életkorát.
A monofokális műlencsék igény szerint távolra vagy közelre való éleslátást biztosítják, míg a trifokális műlencsék, távolra, közelre és középtávra is lehetővé teszik az tökéletes látást, így a beavatkozás után akár egyáltalán nem lesz szükség szemüvegre.
Jelentkezzen be vizsgálatunkra, és érdeklődjön a lehetőségekről szemészeti magánrendelésünkön!

Az EDOF IOL prémium műlencsékről

Az EDOF (Extended Depth of Focus), nyújtott fókuszú intraokuláris műlencsék a legkorszerűbb optikai technológiával készülnek. Az egyfókuszú műlencsékhez képest egyformán éles látást biztosítanak széles távolságtartományban, ún. távoli (100 cm felett) és köztes tartomány (kb. 80 cm vagy monitortávolság) között minden távolságban. Így a legtöbb hétköznapi tevékenységhez teljes szemüvegmentességet tesz lehetővé, legyen ez sport, autóvezetés, számítógépes munkavégzés, tévénézés, szórakozás vagy házimunka. Sőt, a tapasztalatok alapján olvasótávolságban elhelyezkedő rövid szövegeket, mobiltelefon-kijelzőt is könnyedén elolvashatnak vele a páciensek. Csak olvasáshoz és aprólékos munkához szükséges olvasószemüveget viselni. Az EDOF típusú műlencse előnye, hogy a páciensek ritkán látnak éjjel a fényforrások körül a látást zavaró torzulásokat, tükröződéseket. Ezen tulajdonságok miatt ezt a műlencsetípust ajánljuk látásjavító lencsecsere műtét esetén, illetve mindenkinek, aki a műtét után is aktív, fiatalos életet szeretne élni szemüveg nélkül.

Szemlencse műtét a Pallas szemészetnél