Látásjavító műtét: A jövő világa a tisztább látásban rejlik.

Hogyan segítsük a szemhéjplasztika utáni gyógyulást?

Látásjavító műtét: Új dimenziók, a világ élességének visszanyerése.

Bár rengeteg ránctalanító készítmény kapható a kozmetikai piacon, amikor mélyebb ráncokról, megereszkedett bőrről van szó, ezek nem jelentenek hosszú távú megoldást. Ha végleg meg akarunk szabadulni a szem körüli ráncoktól, a szemhéjplasztika az ideális választás, amely segítségével egy minimális sebészi beavatkozás keretében látványos esztétikai eredmény érhető el. De hogyan is érdemes belekezdeni, és mire számíthatunk a kezelés után?

A szemhéjplasztikáról röviden

A szem környéke testünk egyik legérzékenyebb területe, ahol a bőr rendkívül vékony, ugyanakkor erősen ki van téve a környezeti hatásoknak, valamint a szem mozgatása és a mimika miatt könnyen gyűrődik is. Ahogy a kor előrehaladtával a bőr kollagéntartalma csökken, úgy a szemhéjak is veszítenek rugalmasságukból, jobban engednek a gravitációnak, és megereszkednek. A szemhéjplasztika segít visszaadni a szemkörnyék természetesen fiatalos megjelenését, így ha az idő kereke nem is fordítható vissza, a szikrázó tekintet egyszerűen visszanyerhető.

Felkészülés a szemhéjplasztika műtétre

A műtét előtt már otthon érdemes felkészülni a műtét utáni időszakra, így is segítve a mielőbbi gyógyulást. A beavatkozás előtti napokban érdemes abbahagyni a különböző, az arcbőr

t érzékennyé tevő kozmetikai szerek alkalmazását, illetve tanácsos kerülni a szoláriumhasználatot is. A műtét után nem kell a klinikán maradni, ezért fontos, hogy kísérővel érkezzünk, aki segít a kezelés után hazamenni. A műtét után néhány napig mindenképpen otthon kell maradni, ezért fontos, hogy olyan időszakot válasszunk a műtétre, amikor teendőinket másra bízhatjuk.

A gyors felépüléshez érdemes az alábbi holmikkal felkészülni:

  • · kis gézpárnák
  • · az orvos által javasolt szemcsepp vagy műkönny
  • · fájdalomcsillapítók a biztonság kedvéért

Regenerálódás a szemhéjplasztika után

A szemhéjplasztikai beavatkozás után kellemetlenségeket tapasztalhatunk, azonban ezek rövid időn belül elmúlnak. A bemetszés helyén enyhe fájdalom érezhető, és a bőr feszülése akár fejfájást is okozhat. Fontos, hogy ilyenkor ne szedjünk Aszpirint, válasszunk más, az orvosunk által ajánlott fájdalomcsillapítót. Ugyanilyen normális tünet a szem körüli duzzanat, amely egy napon belül fokozatosan el is múlik, ahogy a véraláfutások is napokon belül felszívódnak majd.

A szemhéjplasztika utáni hetekben mindenképpen kerülni kell a komoly fizikai aktivitást, és pár napig érdemes sötét szemüveget hordani, valamint kerülni az olvasást, tévénézést, illetve számítógépezést. A víz használata két nap után engedélyezett, azonban fontos, hogy ne használjunk meleg vizet a szemek környékén. Amennyiben betartja orvosa előírásait, egy három-négy héten belül teljes felépülés várható, újra belevághatunk a sportolásba, és a hegek láthatatlanok maradnak.

Friss bejegyzések

Beköszöntött az ősz?!

Beköszöntött az ősz, változékony az idő, problémái vannak a látásával? Elmondjuk Önnek a lehetséges okokat:  A rövidebb nappalokkal, a kevesebb napsütéssel a látási viszonyok romolhatnak,

Tovább olvasok »
Pallas szemészeti magánrendelés

Pácienseink elégedett szavai!

Elégedett és gyönyörű páciensünktől érkeztek fotók, aki dr. Úr László főorvos úrnál járt szemhéjplasztikán Budapesten a Pallas Szemészeten. A képek a műtét előtti, a közvetlenül

Tovább olvasok »

Szólj hozzá!