Látásjavító műtét: A jövő világa a tisztább látásban rejlik.

Szemhéjplasztika

Látásjavító műtét: Tiszta látás, a világ élményeinek új dimenziói.

Legyen szó hagyományos vagy lézeres szemhéjplasztikáról, a cél mindig ugyanaz: feszesebbé tenni a megereszkedett bőrt. Ahogy idősödünk, egyre erőteljesebbé válnak a természetes bőröregedés jelei: a bőr elveszíti a rugalmasságát és a feszességét, megereszkedik, megjelennek a mélyebb ráncok, barázdák esetleg a duzzadt, táskás szemhéjak. A szemhéj petyhüdtté válása, illetve megereszkedése a legtöbb esetben csupán esztétikai problémát okoz, azonban sokszor a látást is akadályozhatja – ilyenkor mindenképp javasolt az egyszerűen elvégezhető szemhéjplasztikai beavatkozás. A szemhéjplasztika valójában a szemhéj természetes formájának műtéti úton kivitelezett helyreállítása, így segítve a vendégeinknek visszanyerni a fiatalos megjelenésüket.

Újdonság! A széndioxid lézeres szemhéjplasztika kiemelkedő előnyei

Klinikánkon elérhető a napjaink legkorszerűbb technológiának számító széndioxid lézeres szemhéjplasztika is. A lézersebészeti beavatkozás, illetve műtét előnyei a hagyományos sebészi szemhéjplasztikával szemben:

Tekintse meg lézeres szemhéjplasztikai műtétünkről készült videónkat és konzultáljon szakorvosainkkal a lehetőségekről!
Még több az eljárásról itt….

Alsó szemhéjplasztika: Friss és fiatalos megjelenés, a természetes szépség hangsúlyozása.

A műtét előtt

A műtétet minden esetben egy kérdőíves felmérés, egy személyes konzultáció és orvosi vizsgálat előzi meg, amelynek során orvosa megismeri kórtörténetét, illetve várakozásait a műtéttel kapcsolatban. Az előzetes konzultáció kiemelten fontos, hiszen ez alapján teljes magabiztossággal dönthet, melyik műtéti módot választja. 
A legtöbb szemhéjplasztikai műtétet megelőzően elegendő egy laborvizsgálatot elvégezni, azonban feltétlenül tájékoztassa az orvost amennyiben valamilyen betegségben szenved, gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy korábban más plasztikai műtéteken is átesett, ez esetben egyéb vizsgálatokra is sor kerülhet. A műtét előtti két hétben ha lehet kerülje az erős napsugárzást.

A szemhéjplasztika napja

A műtét reggelén, ha az orvos másképp nem kérte, gyógyszereit vegye be, reggelizzen, igyon folyadékot, ne sminkeljen. Ha lehet kísérővel érkezzen és hozzon napszemüveget. A műtét helyi érzéstelenítés mellett zajlik, teljesen fájdalommentesen és nem tart tovább egy óránál. A szemhéjplasztika során a természetes ránc vonalában az orvos kimetszi az elvékonyodott, megnyúlt bőrrészt, szükség esetén eltávolítja vagy átpozícionálja a zsírcsomókat, amelyek a táskák kialakulásáért felelősek, továbbá helyreállítja az ernyedt izmok feszességét, mindig figyelembe véve az arc szerkezetét. A műtét végén az összevarrt szemhéjra egy vékony ragasztócsík kerül, ami a varratszedésig fent marad. A műtétet követően, kb. 1 óra pihenés után otthonába távozhat.

Gyógyulás a szemhéjplasztika után

A műtét után enyhe duzzanat alakul ki a szem körül, ami azonban néhány napon belül elmúlik, majd a vérömlenyek legfeljebb tíz nap alatt maguktól felszívódnak, a lézeres beavatkozásnál tapasztalataink alapján mindez jóval hamarabb következik be.
A megerőltető fizikai aktivitás mindenképp kerülendő, legalább a varratszedésig (7-10 nap), majd fokozatosan eleinte könnyebb testmozgással lehet visszatérni a megszokott fizikai munkához, sportoláshoz. Célszerű megemelt pózban aludni, magas párnán, megelőzendő a fej előrebukását, a szemhéj duzzanatát. Fájdalomcsillapítóval enyhíthetők a tünetek, és a hideg borogatás is segíthet. A sminkelés hetekig, a szoláriumozás, napozás és szaunázás viszont hónapokig kerülendő. Az első hetekben napszemüveg viselése ajánlott. 

Galéria