Látásjavító műtét: A jövő világa a tisztább látásban rejlik.

Zöldhályog

Időskori szürkehályog műtét: A látás visszatérése, életút új felfedezése.

Zöldhályog (Glaukóma) betegség fő jellemzője a látóidegrostok fokozatos károsodása és pusztulása, melyet többnyire a megemelkedett szemnyomás, a csarnokvíz termelődése és elfolyása közötti megzavart egyensúly idéz elő. A leggyakoribb formája az elsődleges nyitott zugú glaukóma a lakosság akár 2%-át is érintheti. Nem okoz panaszt, és a fokozatosan kialakuló látásromlást sem veszi észre az egyén. Mivel a már kialakult károsodás visszafordíthatatlan, a rendszeres szűrővizsgálat, az időben felállított diagnózis és megkezdett célzott terápia nagyon fontos, így a további károsodások, a betegség előrehaladása megelőzhető. A betegség fájdalommal járó formája, a glaukómás roham esetében a vezető tünetek a homályos látás, szem kipirosodása, fényforrások körül szivárványkarikák látása és az erős szemkörnyéki fájdalom.
A glaukóma kialakulhat más szemészeti betegségek kísérőjelenségeként (szekunder glaukóma), illetve lehet veleszületett elváltozás fejlődési zavar következtében (kongenitális).
Felnőtt korban hajlamosító tényező a családi halmozódás, az ingadozó szemnyomás, érszűkület, magas vérnyomás, cukorbetegség, dohányzás és az alkoholfogyasztás.
A glaukóma kivizsgálás során réslámpás és szemfenék vizsgálat, szemnyomásmérés (naponta többször), látásélesség és térlátás vizsgálat és OCT történik. A kezelés alapvetően szemcsepp használatából áll. Ritkán szükség lehet operációra, vagy ambulánsan elvégezhető lézeres kezelésre.